MELLAN KRIGEN VILL JAG VARA VÄN MED DIG

Denna låt fångar något av det som händer inom mig just nu. Balansen mellan det stora och det lilla. Mellan världen och mig. Mellan ont och gott, för även om någon så enkel uppdelning inte finns så finns de – det onda och det goda.

Love och Kajsa sjunger om flera samhällsproblem som är så stora, så viktiga, vars existens gör så ont. Men ikväll vill jag vara vän, vän med dig. Det är det goda, det viktigaste, det som gör kampen värd att utkämpa. De där stunderna där det enda som betyder något är att jag får vara vän med dig.

Ofta frågar jag mig själv varför – varför ska vi kämpa för att göra världen lite bättre varje dag? För varje bättre märker vi ju flera sämre. Problem som inte syntes innan syns när de problem som dolt dem krymper och så får man ta tag i de nya innan man hunnit hämta andan och se att man lyckats krympa de första [andas inte] och själva antalet problem gör att man, när man tar tag i ett, anklagas för att inte ta tag i alla de andra [andas inte] och de finns där, och här, orättvisorna, diskrimineringen, förtrycket, hatet, rädslorna – [andas inte] hela tiden finns de och de behöver motas bort, krympas ner, suddas ut för görs inte det kommer världen, vi, inte stanna där vi är idag, utan att varje dag bli lite sämre. Därför kämpar vi.

Men mellan, under, före, efter, mitt i krigen vill jag vara vän med dig. För att det är det jag kämpar för – kärlek, vänskap, tillit, gemenskap, liv. För att det är det som får mig att orka kämpa – kärlek, vänskap, tro, styrka, sårbarhet, mod. Att vara vän med dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s