DET FÅR MITT HJÄRTA ATT GRÅTA

Jag blir så ledsen när ingen hänsyn tas för dem som anses tala med små bokstäver. När de som på alla sätt utgör centrum i en fråga ändå behandlas som perifera och obetydliga. När ”majoriteten” kör över minoritet efter minoritet, som att majoriteten faktiskt är något som finns. Det finns ingen majoritet. Vi är alla minoritet i någon aspekt och majoritet i någon annan. När ska vi inse detta och behandla varandra med respekt, hänsyn och öppenhet?

Skolan där hemma läggs ned. Och det är inte det första som läggs ner i byn. Och det är inte den enda byn där viktiga institutioner läggs ner.

Stora områden i Jokkmokk beslagtas. Och det är inte de första områdena. Och det är inte det första exemplet på beslagtagande.

Människor sitter och fryser utanför affärer, sover kalla i den svenska vintern. Och de är inte de enda som fryser, inte de första som blundas för.

Naturen, världen, plundras obarmhärtigt. Varje dag. Mer och mer. Det bara fortsätter, eskalerar. Snabbare, mer, snabbare, mer.

Medan ondskan sliter i människors liv debatteras huruvida ett ingripande kan få konsekvenser för egenintressen.

Medan världen slits sönder av hat riktar allt för många hat mot sina medmänniskor för vem de är eller vem de älskar.

 

Listan är så lång, så lång, så lång, så lång. Den suger ur mig mitt hopp, bryter ner min kraft och får mitt hjärta att gråta.

 

Hur är det möjligt? Vi som vet så mycket, kan så mycket. Hur är det möjligt? Hur kan vi inte se det absurda, det omänskliga? ”Det är så här världen fungerar” NEJ, det är vi som är världen. VI bestämmer hur världen fungerar. ALLA VI. Inte ”majoriteten”. Inte ”de starka”. Det är så det borde vara. Jag förstår inte hur det inte kan vara så. Hur det gång på gång blir så fel. Förstår inte hur… förstår inte… förstår inte.

Jag får inte ihop tankarna. Kan inte formulera det som rör sig i mig. Kan inte hitta vägen framåt just nu. Imponeras så av dem som gör det. Jag tror på att vi kan skapa en bättre värld. Jag tror på en bättre värld. Tror på de positiva krafterna. Men mitt hjärta gråter över att det ska vara så svårt, över att vi ska behöva kämpa hela tiden.

Annonser

One thought on “DET FÅR MITT HJÄRTA ATT GRÅTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s